Euroins a intrat sub lupa ASF: Amendă de 2,1 mil. lei, iar directorul general şi cel executiv au fost suspendaţi. Compania trebuie să vină cu un plan de redresare financiară

Autor: Mircea Nica 02.10.2020

♦ Euroins trebuie să transmită ASF un plan de finanţare şi de redresare pentru restabilirea indicatorilor de solvabilitate şi să revizuiască tarifele de primă RCA ♦ Într-o reacţie la sancţiunile ASF, Euroins susţine că a luat o serie de măsuri de reechilibrare astfel încât valoarea pachetului financiar de susţinere depăşeşte 275 mil. lei şi, cu toate deciziile şi majorările de capital, poate să respecte chiar şi noua cerere a autorităţii de reglementare.

Euroins, al doilea cel mai mare asigurător RCA de pe piaţa românească, a fost sancţionat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) cu o amendă de 600.000 de lei, aplicată societăţii în urma unui control inopinat în care s-au constatat deficienţe la calculul rezervelor teh­ni­ce şi înregistrarea eronată a comisioanelor din re­asi­gurare în situaţiile financiare de la finalul lunii mar­tie, dar şi o amendă de 1,5 mil. lei pentru mo­dul de raportare a fondurilor proprii şi calculul re­zervelor tehnice pentru situaţiile financiare de la finalul lunii iunie 2020, potrivit infor­maţiilor transmise de reprezentanţii ASF.