Sanjeev Gupta, proprietarul Liberty Galaţi: Rămâne în picioare planul de investiţii de 1 mld. euro în următorii 10 ani la Galaţi. Dublăm capacitatea, ne decarbonizăm şi construim o termocentrală pe gaz. Vrem să ne dezvoltăm mai mult în zona de clienţi din automotive şi să vindem mai mult pe piaţa locală. 60% din produsele de la Galaţi rămân în România, dar ţinta este 90%

Autor: Răzvan Botea 05.10.2020

♦ Anul acesta nu vor scădea veniturile Liberty Galaţi cu mai mult de 10% ♦ A fost o scădere a cererii, dar acum lucrăm la capacitate maximă.

Sanjeev Gupta, miliardarul britanic de origine indiană care a preluat combinatul Sidex Galaţi, spune, într-un interviu acordat ZF, că a scăzut cererea de oţel din cauza crizei, însă pe termen lung cererea va creşte, iar planurile sale de a investi 1 mld. de euro în următorii 10 ani în combinatul de la Galaţi rămân în picioare.

„Plănuim investiţii de 10 mld. euro în Galaţi în următorii 10 ani şi planurile de tranziţie către oţelul verde fac parte din acest cadru. Acest proiect este progresiv. Avem şi acest proiect cu Romgaz. Cred că Galaţi are un potenţial de ajunge la 10 mil. de tone de oţel producţie anuală. Pentru moment, vrem să dublăm capacitatea.“ Prezent în România pentru o întâlnire cu autorităţile române, Sanjeev Gupta a acordat un interviu în exclusivitate ZF. El a povestit în cadrul interviului viziunea sa despre viitorul combinatului de la Galaţi, despre planurile de investiţii, dar şi despre cum a afectat criza Covid-19 cererea de oţel la nivel mondial şi care sunt perspectivele de viitor.

Pentru România, Sanjeev Gupta vrea să furnizeze mai mult pentru industria automotive şi să producă la Galaţi produse cu valoare adăugată mai mare, cum ar fi tabla galvanizată pentru caroseria maşinilor.