Ce planuri are gigantul Amer Sports pentru fabrica pe care a cumpărat-o în Orăştie: va fi un centru global de producţie a clăparilor Salomon şi Atomic

Autor: Cristina Roşca 10.10.2020

Amer Sports, unul dintre cei mai importanţi producători de echipamente sportive din lume, cu afaceri anuale de circa 3 mld. euro, a cumpărat o fabrică din România în care gigantul producea de circa 20 ani clăpari Salomon.

Grupul finlandezo-chinez Amer Sports a preluat fabrica Chimsport din Orăştie, uni­tatea de producţie fiind unul dintre cei mai mari furnizori ai Amer Sports în România, iar planurile de viitor vizează dezvoltarea acesteia.

„Am cumpărat această fabrică pentru că grupul vrea să se asigure de două lucruri: de calitatea produselor sale şi de faptul că va putea livra clăpari către clienţii săi. Vom continua să dezvoltăm această unitate de producţie pas cu pas pentru a o transforma în cea mai bună din categoria ei (best in class ski booth factory)“, spune Tea Lindfors, senior sustainability partner în cadrul Amer Sports Corporation.