Producători români la raft. Moş Iosif, o mică fabrică din Constanţa ce realizează preparate din carne: „După şase ani de tratative şi discuţii, am reuşit în 2020 listarea produselor noastre în Mega Image“
Moş Iosif, un mic atelier de procesare a cărnii din localitatea Cumpăna, judeţul Constanţa, cu o prezenţă de aproape două decenii pe piaţă şi pornit iniţial ca o fermă de animale, începe să-şi pună mezelurile preparate din ingrediente naturale pe rafturile magazinelor Mega Image, după lungi tratative cu retailerul olandezo-belgian.
„După şase ani de tratative şi discuţii, am reuşit în 2020 listarea produselor noastre în Mega Image pe plan local, şi acest lucru s-a întâmplat doar susţinut de cerinţele legislative de a introduce produse locale pe rafturile maga-zinelor. Aceasta a fost o provocare mai mare decât pandemia de COVID-19“, spune Marius Iosif, asociat în cadrul companiei Moş Iosif.
Anterior, produsele se găseau în Auchan, Metro şi Carrefour din Constanţa. Antreprenorul susţine că în prezent România a dat curs procesului de susţinere a producătorilor locali, însă „mai este un drum lung până să reuşim să ne lăudăm cu acest lucru“.