Producători români la raft. Moş Iosif, o mică fabrică din Constanţa ce realizează preparate din carne: „După şase ani de tratative şi discuţii, am reuşit în 2020 listarea produselor noastre în Mega Image“

Autor: Florentina Niţu 05.10.2020

Moş Iosif, un mic atelier de procesare a cărnii din localitatea Cumpăna, judeţul Constanţa, cu o prezenţă de aproape două decenii pe piaţă şi pornit iniţial ca o fermă de animale, în­ce­pe să-şi pună me­zelurile preparate din ingrediente naturale pe rafturile maga­zinelor Mega Image, după lungi tratative cu retailerul olandezo-belgian.

„După şase ani de tratative şi discuţii, am reuşit în 2020 listarea produselor noastre în Mega Image pe plan local, şi acest lucru s-a întâm­plat doar susţinut de cerinţele le­gis­lative de a introduce pro­du­se locale pe rafturile maga-zi­nelor. Aceasta a fost o pro­vo­care mai mare decât pandemia de COVID-19“, spune Marius Iosif, aso­ciat în cadrul companiei Moş Iosif.

Anterior, produsele se găseau în Auchan, Metro şi Carrefour din Constanţa. Antreprenorul susţine că în prezent România a dat curs procesului de susţinere a producătorilor locali, însă „mai este un drum lung până să reuşim să ne lăudăm cu acest lucru“.