„Cel mai bun aeroport din lume” avertizează industria aviatică: Impactul generat de pandemie nu oferă niciun semn de atenuare

Autor: Eduard Ivanovici 05.10.2020

Aeroportul Changi din Singapore avertizează industria aeronautică în ultimul raport al companiei, adăugând că impactul generat de pandemie nu va dispărea în viitorul apropiat, potrivit BBC.

Hub-ul din statul Singapore a fost votat cel mai bun aeroport la nivel mondial pentru al optulea an la rând.

Changi a suspendat operaţiunile din două terminale şi a amânat cu cel puţin doi ani construirea celui de-al cincilea terminal pe măsură ce zborurile au atins cel mai scăzut nivel din istorie.

„Bătălia cu COVID-19 abia a început. Viitorul arată tot mai înfricoşător, iar situaţia nu oferă niciun semn de recuperare”, reiese din raportul anual al aeroportului.

Rezultatele anuale ale companiei acoperă perioada de până în martie 2020, însă impactul este suficient de grav: profiturile au scăzut cu 36% şi au ajuns astfel la 319 milioane de dolari.

Changi a fost votat în 2020 cel mai bun aeroport din lume pentru al optulea an consecutiv, potrivit clasamentelor realizate de compania britanică Skytrax.

Anul trecut, aeroportul Changi a inaugurat în mod oficial proiectul Jewel, un complex de shopping şi entertainment care acoperă 14 hectare şi include cea mai mare cascadă artificială din lume. Noul complex a reuşit să amortizeze şocul generat de nivelul scăzut al zborurilor, veniturile crescând cu 2,6% la 2,3 miliarde de dolari.

Potrivit Singapore Business Review, produsul intern brut (PIB) al ţării va scădea până la sfârşitul anului cu circa 6%.