Alexandra Smedoiu, partener Deloitte, preia conducerea CFA România. “Continuăm să ne implicăm în proiecte de educaţie financiară, dar şi în iniţiative de dezvoltare a pieţelor financiare în România”

Autor: Cristina Bellu 06.10.2020

Alexandra Smedoiu, partener Deloitte România, a fost desemnată preşedinte al consiliului director al CFA România, membră a CFA Institute. Ea îl înlocuieşte pe Adrian Codirlaşu, cel care a deţinut această poziţie în perioada 2016-2020, şi care va rămâne în cadrul organizaţiei în funcţia de vicepreşedinte.

“Alături de cei mai buni profesionişti din domeniul financiar, vom continua să ne implicăm în proiecte de impact pentru societate, precum cele de educaţie financiară, dar şi în iniţiative de dezvoltare a pieţelor financiare în România, ca pilon de susţinere a economiei româneşti”, spune Alexandra Smedoiu.

Organizaţia reuneşte profesionişti care lucrează pentru instituţii de reglementare, institutii supranationale, institutii bancare, firme de asigurari, firme de intermediere de valori mobiliare, firme de asset management, fonduri de pensii, firme de consultanta, sectorul public, institutii de invatamant, companii care activeaza in diverse sectoare economice, , deţinători ai certificării internaţionale CFA.

Chartered Financial Analyst (CFA) este titlul cel mai prestigios în rândul profesioniştilor din domeniul financiar la nivel internaţional. În România există 225 de membri ai CFA.

La fiecare doi ani, organizaţia îşi alege conducerea pentru un madat de 24 de luni. Pentru perioada octombrie 2020-2022, consiliul director ales de Adunarea Generală este format din Alexandra Smedoiu, preşedinte, iar cele două poziţii de vicepreşedinte vor fi deţinute de Adrian Codirlaşu, CFA şi de Răzvan Szilagyi, CFA.

Funcţia de Trezorier al organizaţiei va fi îndeplinită de Andreea Nica, CFA.

Totodată, Dorin Badea, CFA, Adrian Popa, CFA, Cristian Popa, CFA, Mugur Popescu, CFA şi Mihai Purcărea, CFA, membrii aleşi ai Consiliului Director, vor conduce şi vor contribui la dezvoltarea şi notorietatea asociaţiei.