Decizie neaşteptată. Britanicii de la GSK retrag reprezentanţa diviziei farma de medicamente cu prescripţie şi vaccinuri din România

Autor: Georgiana Mihalache 10.10.2020

„Nu va exista nicio întrerupere a tratamentului pacientului ca urmare a acestei modificări.“

Gigantul farmaceutic Glaxo­Smith­Kline, prezent şi în România de aproape 30 de ani, a decis să închidă reprezen­tanţa diviziei farma pe care compania o are pe piaţa locală.

Distribuţia medicamentelor şi vac­ci­nurilor din portofoliul farma al GSK urmează să fie făcut prin inter­me­diul unor parteneri, potrivit răspun­su­lui oferit de companie la solicitarea ZF.

GSK a precizat că pacienţii nu vor fi afectaţi, medicamentele companiei continuând să fie aduse în România. Reprezentanţa diviziei consumer, care include medicamente fără reţetă şi produse pentru îngrijirea orală, nu este afectată de schimbările recente.

„GSK intenţionează să aducă modificări modelului său operaţional pe unele pieţe din Europa de Sud-Est şi Centrală şi Marea Baltică, inclusiv în România. În România, aceste schim­bări au în vedere modelul afacerii noastre Pharma, care se va desfăşura prin parteneri atent selectaţi“, au precizat reprezentanţii GSK.

În următoarele luni, activităţi promoţionale şi medicale ale GSK Pharma vor fi trecute către echipa centrală a GSK şi parteneri ai companiei.

GSK a fost prima multinaţională care a pariat pe producţia de medi­camente din România şi a cumpărat în două etape, în 1996 şi 2003, fabrica de medicamente Europharm de la omul de afaceri Mihai Miron, pe care au vândut-o însă acum cinci ani.