Firma de avocatură RTPR devine membru afiliat al Asociaţiei pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă. “Încurajăm companiile româneşti să iasă din perspectiva limitată a creşterii organice şi să exploreze opţiunile oferite de piaţa de capital”

Autor: Cristina Bellu 07.10.2020

Firma de avocatură RTPR (Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu SCA) s-a alăturat Asociaţiei pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă (ARIR), din componenţa căreia mai fac parte companii listate precum  Bursa de Valori Bucureşti, Alro, Electromagnetica, Nuclearelectrica, Teraplast sau Transelectrica.

”Lucrăm cu companiile româneşti în etapele majore ale dezvoltării afacerii şi îi încurajăm să iasă din perspectiva limitată a creşterii organice şi să exploreze opţiunile atractive oferite de piaţa de capital”, spune Mihai Ristici, Partener, RTPR.

Casa de avocatură a fost implicată de-a lungul timpului în multe dintre cele mai vizibile şi complexe tranzacţii de pe piaţa de capital din România, precum ofertele publice iniţiale ale Purcari Wineries, Sphera Franchise Group, MedLife şi Electrica, primul program de emisiuni de obligaţiuni ipotecare din domeniul bancar, în valoare de 1 miliard euro, asistând Barclays Bank PLC în calitate de aranjor pentru emitentul Alpha Bank România sau Autonom Services S.A. în legătură cu prima emisiune de obligaţiuni corporative.

”Asocierea cu RTPR aduce forţe noi Asociaţiei şi deschide direcţii de acţiune asupra cărora ne vom apleca în perioada următoare. Susţinem dezvoltarea pieţei de capital şi credem în companiile româneşti care au potenţialul să îşi sporească valoarea generată”, completează Daniela Şerban, preşedinte şi co-fondator ARIR.

Echipa RTPR, formată din peste 40 de avocaţi, gestionează unele dintre cele mai sofisticate tranzacţii, participând în ultimii ani la proiecte de referinţă în România şi în regiune.

RTPR este a treia organizaţie care se alătură Asociaţiei pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România în calitate de Membru Afiliat, alături de INNOVA Project Consulting şi ENVISIA.

ARIR a fost înfiinţată în noiembrie 2018 de către 11 membri fondatori - companii listate, companii cu potenţial de a deveni companii listate, administratori de fonduri şi profesionişti în relaţia cu investitorii.

Aici sunt invitate să adere companii listate, în curs de listare sau care emit obligaţiuni listate-ca Membru Asociat, alte companii decât companii listate, în curs de listare sau care emit obligaţiuni listate, ca Membru Afiliat şi persoane cu experienţă în IR, ca Membru Profesionist.

Membrii fondatori sunt Bursa de Valori Bucureşti (BVB), ALRO, Electromagnetica, Franklin Templeton Management – suc. Bucureşti, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica, Daniela Şerban, Cosmin Răduţă şi Tony Romani, în timp ce Electrica, OMV Petrom, Antibiotice, Purcari, Idea Bank, BRK Financial Group, Banca Transilvania şi Transgaz s-au alăturat ca Membri Asociaţi, INNOVA Project Consulting şi ENVISIA ca Membri Afiliaţi.