Producătorul de utilaje agricole şi forestiere IRUM din Reghin, controlat de familia Oltean, mizează pe o creştere de 10% a afacerilor în 2020

Autor: Laurentiu Cotu 08.10.2020

„Implementăm un proiect de peste 9 milioane de euro pentru mărirea capacităţilor de producţie a utilajelor agricole şi forestiere“.

Producătorul de utilaje agricole şi forestiere IRUM, controlat de familia Oltean din Reghin, estimează pentru anul în curs o creştere de 10% a afacerilor faţă de 2019, când compania a raportat o cifră de afaceri de aproximativ 87 mil. lei (18,4 mil. euro), potrivit site-ului Ministerului Finanţelor. IRUM a realizat anul trecut un profit net de aproximativ 6,4 mil. lei (peste 1,3 mil. euro), având un număr mediu de 438 de angajaţi, conform datelor publice.

„În contextul evenimentelor nepre­văzute de anul acesta, putem estima o creş­tere a cifrei de afaceri cu aproximativ 10% faţă de 2019. Ca majoritatea com­-paniilor, putem spune că pentru o pe­rioadă de timp am fost afectaţi din cauza epi­demiei de coronavirus, însă am încercat să căutăm soluţii pentru a con­tinua activitatea. În acest sens, pe lângă activităţile clasice am reuşit să scoatem pe piaţă o nouă gamă de tractoare agricole“, a declarat pentru ZF Transilvania Mircea Oltean, CEO al IRUM Reghin.