Sorin Grindeanu şi-a dat seama că data demisiei sale de la ANCOM nu serveşte PSD aşa că a revenit cu demisia 2.0: pleacă de azi, mai repede cu 8 zile, şi pierde astfel peste 2.000 de euro din ultima leafă de la arbitrul telecom ca să facă loc altui protejat al partidului

Autor: Adrian Seceleanu 08.10.2020

Fostul premier Sorin Grindeanu nu s-a gândit şi la interesele partidului atunci când şi-a dat demisia din poziţia de preşedinte al Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) începând cu data de 16 octombrie, pentru că nu şi-a dat seama că astfel noul “protejat” al PSD nu poate fi votat respectând calendarul impus de lege, anunţă deputatul USR Cătălin Drulă, membru în Comisia IT din Camera Deputaţilor. Pentru că procedura de numire a noului şef al ANCOM să respecte calendarul legal Grindeanu a revenit cu o a doua demisie, valabilă începând de astăzi, gest prin care politicianul va pierde circa 2.000 de euro din ultima leafă de la ANCOM dar va servi interesele partidului în al cărui sân se întoarce.

“Agitaţie mare, se întrunesc Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului în dimineaţa aceasta la ora 11. Pentru ce? 
Şi-a trimis Grindeanu demisia 2.0 - adică a modificat-o din 16 octombrie în data de azi, 8 octombrie. Şi-au dat seama pesediştii că era ilegal procesul.
Bătaia de joc asupra procesului rămâne. PSD se grăbeşte ca trenul, deşi nu e nicio grabă. Doar până mâine (vineri) la ora 12 se mai pot depune candidaturile pentru preşedinţia ANCOM. Nu vor audieri ale candidaţilor, vor să facă repede plen reunit şi să voteze alesul cu majoritatea pe care încă o au.
În mod normal aş face un apel către oamenii cu competenţe şi carieră care îşi doresc să-şi depună candidatura (la acest tip de numire, nu partidele depun candidaturile, ci cetăţenii se înscriu direct).
Dar ştiu că tot procesul este viciat de PSD care are deja pre-selectat succesorul lui Grindeanu şi se grăbeşte, făcând greşeli de procedură, să-l pună repede pe tron.
În caz că cineva doreşte totuşi să se înscrie, conform legii candidaturile se depun la secretariatul comisiei de IT&C la adresa de e-mail cti@cdep.ro
PSD convoacă şedinţă reunită de plen a Camerei Deputaţilor şi Senatului peste 4 ore doar pentru a lua act de demisia lui Grindeanu. Şi-au dat seama că au nevoie de vacantare înainte să înceapă concursul de candidaturi. Nu e nicio grabă, alta decât a lor să ocupe postul cât mai repede. Aşa că astăzi tot Parlamentul se întruneşte pentru un moft. Am ajuns înapoi în epoca Dragnea cu parlamentul tratat ca breloc”, a scris Drulă.
Cine e în cărţi la PSD pentru ANCOM? Avocatul Vlad Stoica, fost şef de cabinet al fostului lider PSD Victor Ponta, foştii miniştri (PSD) ai comunicaţiilor Bogdan Cojocaru şi Alexandru Petrescu şi fostul secretar de stat la Comunicaţii (tot din partea PSD) Manuela Catrina sunt numele care ar fi în cărţi pentru a fi propulsate de PSD la vârful Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), instituţie cu un rol cheie în viitoarea licitaţie 5G - afacere de peste o jumătate de miliard de euro cu implicaţii puternice însă privind dezvoltarea pe termen lung a pieţei de comunicaţii, au declarat pentru ZF surse din industrie.