Ford pregăteşte o nouă versiune pentru EcoSport "de Craiova". Dacă Puma mizează pe versiuni premium şi sport, EcoSport merge către off-road

Autor: Bogdan Alecu 08.10.2020

Ford Europa are în plan extinderea gamei SUV-ului EcoSport produs la Craiova cu o nouă versiune "Active" care să mizeze pe o imagine mai dură, de off-roader. EcoSport va deveni astfel primul SUV cu o versiune Active. Aceasta se mai regăseşte în prezent pe modelele Fiesta, Focus şi Focus Wagon. Noua versiune va fi prezentată oficial în noiembrie, anul acesta.

"Mutarea" vine la un an de la intrarea în producţie a lui Puma, cel de-al doilea SUV produs la Craiova, care în ultimul an a beneficiat de lansarea mai multor versiuni, printre care Vignale, ST, şi cele cu motor diesel şi transmisie automată. În prezent Puma reprezintă circa 80% din cele 1.000 de maşini produse zilnic de uzina Ford de la Craiova, iar restul de 20% sunt EcoSport.

Pentru moment Ford nu a oferit decât o singură imagine cu viitorul EcoSport Active în care este vizibilă doar culoarea caroseriei, aceeaşi ca şi în cazul Fiesta Active dar şi prezenţa bandourilor laterale pe arcele roţilor. Pe de altă parte, acesta aminteşte de EcoSport Storm, versiunea off-road a SUV-ului vândută în Brazilia, unde maşina vine cu o gardă la sol mai mare, un motor de 2,0 litri pe benzină de 176 CP şi tracţiune integrală. Având în vedere profilul Europei, sunt şanse mici ca pe plan local să vină cu motorul de 2,0 litri, însă este posibil ca americanii să revină în oferta lui EcoSport cu sistemul de tracţiune integrală alături de dieselul de 1,5 litri şi 120 CP. Versiunea Storm vine cu bandouri laterale, o grilă specială şi un interior cu inserţii portocalii. Rămâne de văzut versiunea Active ce va "împrumuta" de la modelul de peste Ocean.

Oficial, Ford a anunţat că EcoSport Active va avea un design interior şi exterior specific, alături de o gardă la sol mai mare şi mai multe elemente de producţie a caroseriei.

"Clienţii sunt încântaţi de stilul îndrăzneţ afişat de EcoSport şi de versatilitatea sa. Odată cu versiunea Active vom oferi performanţe şi mai mari pentru aventuri în off-road", a spus Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service. Ford of Europe.