Programul IMM Invest: Credite în valoare de peste 2,5 mld. lei au fost distribuite de bănci până la finalul lunii august

Autor: Ramona Cornea 11.10.2020

Valoarea totală a finanţării aprobate prin IMM Invest se ridică la aproape 14 mld. lei. Cele mai multe credite aprobate au mers spre investiţii, mai mult de 7 mld. lei. Pentru capital de lucru au fost aprobate credite în valoare de aproape 6,8 mld. lei.

Valoarea creditelor IMM Invest utilizate până la finalul lunii august a ajuns la 2,58 mld. de lei, conform datelor furnizate de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), la solicitarea Ziarului Finan­ciar. În total, mai mult de 18.000 de companii au primit acord de finanţare de la debutul programului de finanţare, iar valoarea totală a finanţării este de 13,85 mld. lei.

„Prin acordarea acestor credite, estimăm că un număr de peste 320.000 de locuri de muncă vor fi menţinute. Considerăm că programul IMM Invest şi-a atins obiectivele în bună măsură, plafonul iniţial fiind aproape epuizat. În această perioadă suntem în faza de finalizare a procedurilor de suplimentare a plafonului şi de distribuire a acestuia între băncile participante. Prima etapă de alocare din suplimentarea de 5 miliarde s-a realizat la jumătatea lunii septembrie, peste 3 miliarde lei fiind distribuiţi între 11 instituţii de credit. În perioada următoare se va finaliza şi faza a doua de alocare a plafonului rămas disponibil din suplimentarea de 5 miliarde“, a declarat pentru ZF Cristian Păun, preşedintele Consiliului de Administraţie al FNGCIMM.