EximBank finanţează modernizarea Poştei Române cu 200 mil. lei, prima acţiune amplă de investiţie în digitalizarea Poştei din ultimii 40 de ani

Autor: Mircea Nica 09.10.2020

Compania Naţională Poşta Română a încheiat un acord de finanţare cu EximBank în valoare de 200 mil. lei, în urma unei proceduri competitive la care au participat mai multe bănci, potrivit informaţiilor transmise de EximBank. Programul investiţional al Poştei Române vizează conso­lidarea şi menţinerea poziţiei de lider pe piaţă în sectorul poştal românesc şi are la bază recomandările companiei de servicii profesionale Deloitte, potrivit cărora, pentru atingerea ţintelor de business, sunt necesare investiţii atât în infrastructura poştală, digitalizarea şi mo­dernizarea acesteia, cât şi în sectorul de resurse umane.

Finanţarea acordată de Eximbank este pe o perioadă de 12 ani şi va fi utilizată pentru automatizarea proceselor logistice prin înfiinţarea noilor centre de tranzit de la Bucureşti Nord şi Cluj, în valoare de 68 mil. lei, crearea şi imple­mentarea unei arhitecturi de sistem de management digital integrat în valoare de 128,3 mil. lei şi reabilitarea clădirilor monumente istorice din Timişoara, Piatra Neamţ, Oradea şi Cluj, aflate în patrimoniul Poştei Române, în valoare de 54,5 milioane de lei.