Focar de COVID-19 la Secţia de Oncologie a Spitalului de Urgenţă din Baia Mare

Autor: Gabriel Pecheanu 09.10.2020

Nouă cadre medicale de la secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare sunt infectate cu SARS-CoV-2, a transmis, vineri, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Maramureş.

Potrivit CJSU, nouă cadre medicale (asistenţi, infirmieri şi brancardieri) sunt infectate cu SARS-CoV-2 în secţiei de oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare.

A fost testat întreg personalul, respectiv 42 de cadre medicale.

„Dintre acestea, niciun medic din cei şase care îşi desfăşoară activitatea în cadrul secţiei de oncologie nu este pozitiv”, anunţă CJSU MAramureş.

Potrivit sursei citate, în secţia de oncologie sunt internaţi 43 de pacienţi care au fost testaţi şi se aşteaptă primirea rezultatelor de laborator.

Cele nouă cadre medicale confirmate cu COVID-19 sunt asimptomatice.

DSP Baia Mare a deschis o anchetă epidemiologică şi au fost dispuse măsurile specifice de protecţie a personalului angajat.

Cele nouă cadre medicale vor fi izolate în spital pentru o perioadă de 14 zile şi vor primi tratament şi a fost anunţat Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureş pentru a face verificări cu privire la respectarea normelor de protecţia muncii în spital.