Hidroelectrica a finalizat modernizarea staţiei de la Brădişor în urma unor investiţii de 5,4 mil. lei

Autor: Cristina Bellu 09.10.2020

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, anunţă punerea în funcţiune a unităţii de 110 kV aferentă staţiei CHE Brădişor, parte a amenajării hidroenergetice Lotru, în urma unor lucrări de modernizare în valoare totală de 5,41 mil. lei.

”Anul acesta am pus un accent pe efectuarea lucrărilor de modernizare şi retehnologizare, iar acest lucru se va reflecta în creşterea siguranţei în exploatare a obiectivelor pe care le avem în portofoliu. Securizarea a ceea ce avem deja este un pas vital al investiţiilor Hidroelectrica”, spune Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

Staţia de 110kV CHE Brădişor realizează interconexiunea cu SEN la nivel de 110 kV prin LEA Brădişor-Turnu şi LEA Brădişor-Cornetu în aval, şi în amonte prin LEA Brădişor-Mălaia şi LEA Brădişor-Lotru, asigură alimentarea cu energie electrică a serviciilor interne CHE Brădişor, platforma Brădişor şi a consumatorilor din zona de reţea 20kV Brădişor prin Trafo 10 MVA 110/20kV şi realizează interconexiunea cu centralele din amonte – CHE Mălaia şi CHE Ciunget şi din aval –CHE Cornetu şi CHE Turnu.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România şi principalul furnizor de servicii tehnologice pentru sistemul energetic naţional. Compania exploatează un număr de 209 centrale, având o putere instalată totală de 6.482 MW.