Au început negocierile: Premierul Ludovic Orban s-a întălnit, vineri, cu reprezentanţii HORECA pentru a discuta măsurile de sprijinire al acestui sector, pe fondul crizei sanitare

Autori: Gabriel Pecheanu , Mediafax 09.10.2020

Premierul Ludovic Orban s-a întâlnit, vineri, cu reprezentanţii industriei HORECA, cu care a discutat măsuri de sprijinire a acestui sector, în contextul crizei sanitare, după ce Executivul a decis închiderea restaurantelor şi cafenelelor.

„Premierul Ludovic Orban a avut consultări cu reprezentanţii industriei HORECA cu privire la impactul deciziilor luate de autorităţi pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, precum şi al măsurilor de sprijinire a acestui sector, în contextul crizei sanitare. O modalitate de susţinere a sectorului HORECA stabilită de Guvern constă în continuarea plăţii şomajului tehnic pentru angajaţi pe perioada în care activitatea este suspendată, aplicarea programului de lucru flexibil şi a plăţii unui procent reprezentând 41,5% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat pentru fiecare loc de muncă menţinut la reluarea activităţii”, se arată pe pagina de Facebook a Guvernului.

Potrivit sursei citate, vor fi analizate măsuri fiscale pentru sprijinirea antreprenorilor din sectorul HORECA, astfel încât să fie diminuat impactul efectelor crizei sanitare.

„Consultările vor continua în perioada următoare. La întâlnirea de astăzi au mai participat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, şi reprezentanţi ai ministerelor Sănătăţii şi Finanţelor”, se mai arată în postare.

Executivul a decis închiderea restaurantelor din cauza numărului mare de persoane infectate cu noul coronavirus.