Zeci de sancţiuni şi permise suspendate în Bucureşti în urma unei acţiuni a Poliţiei

Autor: Petru Mazilu 11.10.2020

Zeci de sancţiuni au fost aplicate şi mai multe permise de conducere au fost suspendate duminică, în Bucureşti, în urma unei acţiuni a Poliţiei. Poliţiştii i-au vizat pe şoferii care conduc sub influenţa substanţelor psihoactive sau a băuturilor alcoolice.

Potrivit Poliţiei Capitalei, în noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţiştii Brigăzii Rutiere au acţionat pe principalele artere din municipiul Bucureşti. În cadrul acţiunii au fost aplicate 81 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 62.000 lei, şi au fost reţinute 35 permise de conducere. Cele mai multe sancţiuni sunt pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

De asemenea, au fost retrase cinci certificate de înmatriculare şi două seturi de plăcuţe cu numărul de înmatriculare pentru deficienţele tehnice constatate la autoturisme.

În urma acţiunii, poliţiştii rutieri au întocmit 13 dosare penale pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având permisul suspendat.