Din 9 milioane de locuinţe la nivel naţional, doar 1,74 milioane sunt asigurate printr-o poliţă obligatorie. NN România, parte a grupului olandez NN, a decis să intre pe această piaţă

Autor: Mircea Nica 12.10.2020

Numărul poliţelor facultative de locuinţe a ajuns la 1,52 mi­li­oane în prima jumătate (S1) a anului 2020, cu 0,3% mai mult fa­ţă de perioada similară din 2019, în timp ce numărul poliţelor obli­gatorii a fost de 1,74 milioane, cu circa 2% mai mult potrivit datelor Autorităţii de Supra­ve­ghere Financiară (ASF).

Numărul de contracte noi ale poliţelor fa­cul­ta­tive de lo­cu­inţe este pe un trend ascendent, înregistrând un avans de circa 4% în ultimii patru ani. Pe de altă parte, nu­mă­rul cel mai mare al contractelor noi pe segmetul asigurărilor fa­cul­tative de locuinţe în primul semestru din ultimii şase ani a fost înregistrat în anul 2015, respectiv aproa­pe 1 mil. poliţe.

Din punctul de vedere al poliţelor obligatorii de locuinţe, ritmul de creştere din ultimii patru ani este de sub 1%. După o scădere a numărului de locuinţe asigurate obligatoriu în perioada S1/2016-S1/2017, de circa 3,4%, numărul poliţelor a înce­put o uşoară creştere de la an la an.

NN România, specializată pe asigurări de viaţă, a anunţat că intră pe asigurări de locuinţe.