Pe cine credem? Ping-Pong cu cifrele şi declaraţiile oficiale. INSP a modificat rata de infectare în Capitală, la 2,65, după ce în urmă cu numai câteva ore anunţa 3 la mia de locuitori. Dacă se păstrau cifrele originale, şcolile ar fi fost închise

Autor: Andreea Tobias 13.10.2020

INSP a modificat rata de infectare în Capitală, la 2,65, după ce în urmă cu câteva ore anunţa o rată mai mare de 3 la mia de locuitori, în raportul săptămânal publicat de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

După ce iniţial în raportul săptămânal a apărut o incidenţă cumulată a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile în Bucureşti de 3,11 la mia de locuitori, INSP a actualizat datele şi a anunţat o rată de 2,65.

Imediat după raportul INSP, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat în bilanţul zilnic o rată de infectare de 2,69 pentru Bucureşti.

La o rată de infectare mai mare de 3 la mia de locuitori, şcolile trec în scenariul roşu. Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat că autorităţile au luat în calcul toate variantele posibile în aşa fel încât să nu fie puşi în pericol elevii şi profesorii.