Tranzacţie: Grupul Bittnet cumpără 25% din acţiunile companiei de IT Sofbinator cu 2 mil. $

Autor: Adrian Seceleanu 13.10.2020

Bittnet, un grup de companii cu activităţi de training şi integrare soluţii de IT, a finalizat discuţiile privind achiziţia unui pachet de acţiuni din cadrul Softbinator Technologies SA, companie de product development, specializată în designul, dezvoltarea şi lansarea pe piaţă de produse software.

“Valoarea tranzacţiei se ridică la aproximativ două milioane de dolari ce vor fi plătiţi printr-un mix de cash şi equity”, conform unui anunţ al companiilor.

Evoluţia indicatorilor financiari cheie ai Softbinator Technologies, care prezintă o dublare anuală a veniturilor în ultimii 3 ani, evoluţie ce va fi menţinută şi în cursul anului 2020, a fost unul dintre principalele considerente pentru care Bittnet a decis să intre în acţionariatul companiei. De asemenea, prin această decizie, Bittnet vizează deschiderea unei noi arii de servicii - software development şi abordarea pieţei nord-americane, cu proiecte comune, conform anunţului.

“În ultimii ani, în numeroase discuţii cu acţionarii noştri a apărut intrebarea legată de o investiţie a grupului într-o companie specializată în dezvoltare de software. Am fost încântaţi să găsim această oportunitate alături de un partener cu care împărtăşim o istorie de business, şi, pe lângă raţionamentele de tip financiar, motivele care au determinat şi consolidat această colaborare sunt valorile comune în care credem, pe baza cărora ne-am format şi dezvoltat companiile", a declarat Mihai Logofătu, CEO al Bittnet Group.
Softbinator Technologies, companie de product development în domenii ca fintech, edtech, healthtech, e-commerce, loT, RPA, inteligenţă artificială / robotics şi blockchain, îşi desfăşoară activitatea în cele două centre din Bucureşti şi Constanţa, care reunesc peste 80 de ingineri software.

Evoluţia accelerată din ultimii 3 ani l-a atras în acţionariat pe Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori şi investitori IT din România. El s-a alăturat companiei acum 2 luni, pe poziţia de Chairman devenind acţionar al companiei prin Simple Capital.

“Parteneriatul cu Bittnet a pornit de la un proiect comercial şi s-a dezvoltat de-a lungul timpului până la formula de astăzi, în care ne putem completa serviciile şi putem lansa împreună servicii noi, în vederea dezvoltării unui portofoliu de clienţi comun. Am urmărit dintotdeauna evoluţia Bittnet cu respect şi admiraţie, din acest motiv suntem mândri de această nouă colaborare şi suntem convinşi că va aduce rezultate cu impact pozitiv pe termen lung pentru toate părţile implicate, ţinând cont de vasta expertiză cumulată", a declarat Daniel llinca, CEO & fondator Softbinator Technologies.

Achiziţia pachetului de 25% din Softbinator Technologies SA va fi supusă aprobării Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Bittnet, ce va avea loc în noiembrie 2020.