Afacerile germanilor de la Schaeffler au crescut cu 8% în S1 2020. Ne propunem pentru anul viitor să inaugurăm o nouă hală de producţie. Proiectele importante au rămas conform planurilor şi suntem bucuroşi că vom putea continua strategia noastră de dezvoltare pe plan local

Autor: Laurentiu Cotu 14.10.2020

Schaeffler România, subsidiară locală a grupului german Schaeffler cu afaceri globale de 14,4 mld. euro şi aproximativ 88.000 de angajaţi în întreaga lume, a re­a­lizat în primul semestru din acest an o creş­tere cu 8% a afacerilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pentru a doua parte a anului în curs, oficialii Schaeffler România estimează o scădere cu 10% a afa­cerilor comparativ cu perioada similară din 2019, pe fondul scăderii comenzilor pri­mite de la clienţii companiei.

„Aceste estimări au la bază atât comenzile primite din partea clienţilor noştri, cât şi evoluţia economiei mondiale conform prognozelor actuale, dar şi proiectele noi pe care Schaeffler Romania le-a planificat şi le va demara în perioada următoare. Anul trecut am inaugurat cel de-al doilea centru de cercetare-dezvoltare al companiei, iar pentru anul viitor ne propunem să inau­gurăm o nouă hală de producţie, care era planificată de ceva timp. Proiectele importante au rămas conform planurilor şi suntem bucuroşi că vom putea continua strategia noastră de dezvoltare pe plan local“, au declarat pentru ZF Transilvania oficialii Schaeffler România.