Studiu: circa 90% dintre companiile din România întâmpină dificultăţi în recrutarea candidaţilor cu abilităţile dorite. Procentul companiilor care au avut dificultăţi în a găsi candidaţi cu abilităţile dorite este cel mai mare în Slovacia (92%), România (90%) şi Malta (88%)

Autor: Ramona Cornea 14.10.2020

Circa 90% dintre companiile din România întâmpină dificultăţi în recrutarea candi­daţilor cu abilităţile dorite, conform studiului European Company Survey 2019 derulat de Eurofound (Fundaţia Europeană pentru Îmbunătăţirea Condiţiilor de Muncă şi Viaţă). Procentul de companii care au avut dificultăţi în a găsi candidaţi cu abilităţile dorite este cel mai mare în Slovacia (92%), România (90%) şi Malta (88%).

„Numeroase companii din statele mem­bre ale Uniunii Europene spun că au dificul­tăţi în găsirea candidaţilor cu competenţele necesare: 26% consideră că este foarte dificil şi 51% spun că le este destul de dificil. În 21% dintre companii, managerii au raportat că nu este foarte dificil să găseşti candidaţi cu abilităţile dorite, iar în doar 2%, managerii au raportat că nu este deloc dificil“, spun autorii studiului.