Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Horia Gustă, Certinvest: În ultima perioadă volumele de la BVB au fost mai mari, dar cu număr de tranzacţii mai mici. Certinvest are în plan deschiderea unor clase de active în valută pe fondurile pe care le administrează

Autor: Tibi Oprea 14.10.2020

Horia Gustă, director general al societăţii de administrare de investiţii Certinvest, cu active totale de 258,2 mil. lei şi o cotă de piaţă de 0,6%, spune că în ultima perioadă, cu excepţia ultimelor două săptămâni, a remarcat tranzacţii mai puţine ca număr, dar mai mari ca volume.

„În ultima perioadă avem volume mai mici la Bursa de Valori Bucureşti şi cred că există câteva motive pentru aceste volume. Să nu uităm că se apropie alegerile pentru preşedinţia Statelor Unite, iar în opinia mea toate statele vor avea până la începutul lunii viitoare volatilităţi şi volume mai reduse. Totodată, în România ne apropiem de alegerile europarla­mentare, motiv pentru care cred că investitorii sunt în expectativă. Am observat în ultima lună volume mai mari ca urmare a deciziei ca piaţa de capital românească să intre în categoria pieţelor emergente. Ceea ce mi-a atras în schimb atenţia în ultima perioadă a fost faptul că volumele au fost mai mari, dar cu număr de tranzacţii mai mici. Practic am văzut tranzacţii mai puţine ca număr şi mai mari ca volume, cu excepţia ultimelor două săptămâni când volumele au fost cam la jumătate sau chiar mai reduse decât media tranzacţionării de la începutul anului“, explică Horia Gustă.