Candidat la tranzacţia anului în IT: Bittnet cumpără 25% din dezvoltatorul de aplicaţii Softbinator cu 2 mil. $

Autor: Adrian Seceleanu 14.10.2020

Bittnet, un integrator de soluţii IT&C cu o prezenţă puternică şi pe piaţa de servicii de training în tehnologie, listat la Bursa din Bucureşti, a semnat achiziţia unui pachet de 25% din acţiunile producătorului de aplicaţii Softbinator pentru 2 mil. $, evaluând astfel compania la 8 mil. dolari.

Discuţiile care au dus la tranzacţie au demarat în urmă cu 3 luni, a explicat pentru ZF Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori şi investitori în IT de pe piaţa locală, care a jucat un rol cheie în perfectarea acordului. „Discutăm de trei luni - ideea a venit pe fondul sinergiilor dintre cele do­uă firme care colaborează comercial de foarte mult timp. Recent eu sunt şi în board la Softbinator, şi de mult la Bittnet“, a spus pentru ZF Andrei Pitiş.

Tranzacţia este o con­fir­mare a faptului că piaţa de IT tre­bu­ie să se consolideze, a de­clarat şi Cristian Logofătu, cofon­da­tor şi director financiar al Bittnet. Este o „nevoie evidentă de consolidare - toate busi­nessurile de tipul celor ale noastre func­ţionează mai bine la sca­ră mai mare“. Prin această de­ci­zie, Bittnet vizează deschi­derea unei noi arii de servicii - soft­ware development şi abordarea pieţei nord-americane, cu pro­iecte comune.

Valoarea tranzacţiei se ridică la aproximativ două milioane de dolari ce vor fi plătiţi printr-un mix de cash şi equity.