Mişcare supriză de la Ikea: Retailerul suedez lansează un program “Rabla” pentru obiectele de mobilier

Autor: Alexandru Nanu 18.10.2020

Ikea a anunţat lansarea unui program prin cade doreşte să cumpere de la clienţi mobilierul pe care aceştia nu-l mai doresc sau de care s-au plictisit, mobilier pe care îl va revinde în magazinele sale sub formă de produse second-hand, informează Reuters.

Compania suedeză anunţă că programul  'Buy Back'  va fi lansat pe 27 noiembrie în Marea Britanie şi Irlanda şi face parte din obiectivul său de a ajunge o companie "o companie complet circulară şi cu un impact pozitiv asupra mediului până în 2030".

În cadrul schemei, clienţii vor primi vouchere pe care să le cheltuiască la magazinele IKEA, a căror valoare depinde de starea articolelor pe care le vând înapoi către gigantul suedez.

Clienţii cu articole „aproape noi”, fără zgârieturi, vor primi 50% din preţul iniţial de vânzare a articolului.

Pentru articolele în stare „foarte bună”, cu zgârieturi minore, clienţii vor primi 40% din preţul iniţial de vânzare a articolului.

În timp ce pentru articolele care au grad de uzură ridiccat şi care au mai multe zgârieturi, clienţii vor primi 30% din preţul iniţial de vânzare a articolului.

IKEA a anunţat şi că orice obiecte de mobilier care nu poate fi revândut va fi reciclat.

Săptămâna trecută, grupul suedez a declarat că vânzările revin pe creştere în acest an, după ce criza coronavirusului a stimulat interesul cumpărătorilor de a cheltui mai mult pentru amenajarea locuinţelor, o tendinţă care crede că va continua şi în viitor.