Ce spun datele BNR: Turiştii străini au cheltuit doar 845 mil. euro pe vacanţe în România în primele opt luni, de peste două ori mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Românii au lăsat pe vacanţele în străinătate în perioada ianuarie – august peste 1,8 mld. euro, iar deficitul din turism a ajuns la 1 mld. euro

Autor: Miruna Diaconu 15.10.2020

Turiştii străini care şi-au petrecut vacanţele în România au lăsat 845 milioane euro în ţară în perioada ianuarie – august, sumă de peste două ori mai mică faţă de banii cheltuiţi în aceeaşi perioadă a anului trecut, când străinii au cheltuit pe vacanţele în România circa 2 miliarde de euro, conform datelor Băncii Naţionale a României.

În primele opt luni ale acestui an, atât suma cheltuită de turiştii străini în România, cât şi suma chel­tuită de români în afara ţării a fost considerabil mai mică faţă de acee­aşi perioadă a anului trecut. Odată cu ridi­carea restricţiilor de circu­laţie, românii şi-au dorit să călătorească în afara ţării, astfel că apetitul turiştilor români pentru vacanţele în Grecia sau Bulgaria a rămas destul de ri­dicat. Turiştii români au cheltuit circa 1,8 miliarde euro în afara ţă­rii, semnificativ mai puţin faţă de suma cheltuită în aceeaşi pe­ri­oa­­dă a anului trecut, de 3,5 mld. euro.