Ce-au avut şi ce-au pierdut. Executivii din construcţii regretă pierderea întâlnirilor faţă în faţă din cauza Covid-19, dar se bucură de accelerarea digitalizării şi de impulsionarea comerţului online sau de extinderea spaţiilor de depozitare

Autor: Alina-Elena Vasiliu 15.10.2020

Ziarul Financiar a întrebat zece companii din domeniul construcţiilor care sunt pierderile şi care sunt câştigurile de pe urma crizei Covid-19. Răspunsurile lor reflectă, practic, modul în care fiecare a ştiut să se adapteze.

Întâlnirile faţă în faţă, încrederea în autorităţi, deplasările – sunt printre lucrurile a căror pierdere o regretă cel mai mult antreprenorii şi executivii din construcţii, în ultima jumătate de an, de când coronavirusul a schimbat complet modul în care se face business în România şi în lume.

De cealaltă parte, criza generată de Covid-19 le-a arătat companiilor că pot fi flexibile, adaptabile, că pot economisi timp prin organizarea întâlnirilor şi a şedinţelor online. În plus, a accelerat digitalizarea, aflată de multă vreme pe lista de lucruri de făcut, şi a impulsionat extinderea spaţiilor de depozitare, odată cu avântul comerţului online.