Marile companii aeriene din Statele Unite îşi numără pierderile: United Airlines şi Delta Air Lines au înregistrat în T3 o scădere cumulată de 7,2 miliarde de dolari

Autor: Eduard Ivanovici 15.10.2020

Operatorul american United Airlines a declarat că pierderile din T3 sunt mai grave decât se estimase iniţial. În medie, analiştii de pe Wall Street credeau că preţul unei acţiuni va scădea cu 7,53 dolari, faţă de 8,16 dolari, conform datelor colectate de Refinitiv.

În perioada iulie-septembrie, compania a înregistrat pierderi nete de 1,8 miliarde de dolari, în timp ce anul trecut se raporta un profit de un miliard de dolari. Veniturile au scăzut cu 78%, de la 11,38 miliarde de dolari în T3/2019 la 2,49 miliarde, în condiţiile în care compania a redus capacitatea de zbor cu 70% comparativ cu anul trecut, transmite CNBC.

Rezultatele vin la o zi după ce Delta Air Lines, unul dintre cei mai mari operatori din Statele Unite, a raportat pierderi nete de 5,4 miliarde de dolari în T3.

United a redus cheltuielile zilnice cu 25 de milioane de dolari în aceeaşi perioadă, după ce suma ajunsese la 40 de milioane pe zi în trimestrul anterior.

Zilele trecute, Alex Cruz – preşedintele şi CEO-ul British Airways – şi-a dat demisia din funcţia de director executiv, declarând că „trecem prin cea mai gravă criză pe care a cunoscut-o vreodată industria aeriană”.