Operatorii aerieni se pregătesc de o iarnă grea. Ryanair, cel mai mare operator low-cost din Europa, şi-a redus cu o treime capacitatea de zbor din timpul iernii

Autor: Eduard Ivanovici 18.10.2020

Ryanair va reduce capacitatea de zbor a companiei cu o treime în timpul sezonului de iarnă, ca urmare a restricţiilor impuse de guvernele europene, potrivit CNBC.

Astfel, operatorul va zbura doar 40% din capacitatea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 20% mai puţin faţă de ultimele estimări. Compania irlandeză se aşteaptă la un bilanţ de 38 de milioane de pasageri până în anul fiscal ce se va încheia pe 31 martie 2021. Luna trecută, Ryanair estima un total de 50 de milioane de pasageri, cu aproape 100 de milioane mai puţin faţă de ultimul an fiscal.

Totuşi, ultimele date ar putea suferi de pe urma posibilelor perioade de carantină din următoarele luni, a declarat CEO-ul Michael O’Leary.

Săptămâna trecută, EasyJet declara că se aşteaptă la pierderi cuprinse între 815 şi 845 de milioane de lire în actualul an financiar, peste estimările analiştilor de 794 de milioane, înregistrându-se astfel scăderi pierderi anuale din istoria de 25 de ani a companiei.

Între timp, Ryanair a declarat că va menţine în timpul iernii aproximativ 65% din numărul total de rute, însă va continua să reducă frecvenţa zborurilor.