Măsurile de distanţare se înăspresc de-a lungul continentului pe măsură ce ţările europene continuă să se confrunte cu al doilea val de coronavirus

Autor: Eduard Ivanovici 19.10.2020

Numărul de infecţii cu coronavirus a crescut într-un ritm alarmant în Franţa ultimelor două săptămâni, capitala înregistrând o medie de 2.100 de cazuri per 100.000 de locuitori, scrie Financial Times.

Autorităţile au anunţat o serie de restricţii de circulaţie între orele 21 şi 6 în Paris şi alte 8 metropole, într-un efort de controlare al ultimului val de infecţii care se răspândeşte de-a lungul continentului.

De asemenea, Germania a continuat să sporească gradul de severitate al măsurilor, iar Republica Cehă va folosi armata pentru a construi un spital de campanie în condiţiile în care sistemul de sănătate încearcă să se confrunte cu al doilea val de COVID-19. Autorităţile de la Praga au raportat aproximativ 20.000 de cazuri în ultimele 48 de ore şi 122 de decese.

Polonia recomandă suspendarea procedurilor neesenţiale, în timp ce autorităţile din Germania au impus măsuri strice în Berlin, oraş unde nu se mai poate vinde alcool între orele 23 şi 6.

Prim-ministrul italian Giuseppe Conte a semnat un nou set de reguli prin care se interzic petrecerile atât din exterior cât şi din interior, iar numărul persoanelor invitate la domiciliu va fi limitat la şase.