ZF Deschiderea de Astăzi. Răzvan Raţ, BRK Financial Group: În perioada următoare mă aştept să crească volatilitatea şi tranzacţiile, mai ales că urmează raportările la nouă luni

Autor: Tibi Oprea 16.10.2020

„Dacă analizăm prima jumătate a lunii octombrie avem mai degrabă o evoluţie laterală, cu volume în scădere.“

Răzvan Raţ, director general adjunct al BRK Financial Group, intermediar de top 10 de la Bursa românească, spune că în prima jumătate a lunii octombrie Bursa de la Bucureşti a avut o evoluţie laterală, cu volume în scădere, dar se aşteaptă ca acest trend să se schimbe în contextul în care urmează sezonul raportărilor aferente T3/2020.

„Dacă analizăm prima jumătate a lunii octombrie avem mai degrabă o evoluţie laterală, cu volume în scădere. Media tranzacţionată anul acesta însă este încă mult peste anul trecut, cu o creştere de 31%-32%. În septembrie lichiditatea a fost foarte ridicată, dar să nu uităm că am avut şi unele evenimente excepţionale, cum a fost tranzacţia prin care Fondul Proprietatea a vândut pachetul la OMV Petrom, iar pe final de lună au fost şi unele rebalansări de portofolii, având în vedere şi contextul de la acel moment, respectiv upgrade-ul Bursei la statutul de piaţă emergentă secundară. Probabil că unele fonduri care urmăresc aceste pieţe şi-au făcut o repoziţionare.