Topul dealerilor primari în august 2020. UniCredit Bank a devenit cel mai mare jucător de pe piaţa titlurilor de stat. BCR şi Banca Transilvania urmează pe podium

Autor: Claudia Medrega 16.10.2020

♦ După ce în iunie BCR devenea lider pe piaţa titlurilor de stat, în iulie şi august s-a schimbat situaţia, UniCredit urcând pe locul 1 ♦ Dealerii mari de pe piaţa titlurilor de stat se regăsesc şi în clasamentul celor mai mari bănci după active, dar şi în topul celor mai profitabile bănci ♦ În august 2019, podiumul dealerilor primari era format din ING Bank, BRD-SocGen şi BCR, în această ordine, iar UniCredit era pe locul 5.

UniCredit, a cincea cea mai mare bancă de pe piaţa locală după active, a avansat în topul dealerilor primari şi a devenit lider în ultimele două luni de vară, respectiv în iulie şi în august, detronând BCR, care urcase în iunie pe locul 1.

La jumătatea acestui an UniCredit Bank ocupa locul 3 în clasamentul dealerilor primari, iar la finalul anului 2019 şi la începutul anului 2020 era pe ultimele poziţii în acest top.