Descoperă România. Destinaţii altfel. Vechi de câteva secole, Zabola Estate şi Daniel Castle, două conace din judeţul Covasna, Transilvania, au trecut prin procese de restaurare, funcţionând astăzi ca unităţi de cazare

Autor: Miruna Diaconu 16.10.2020

Două conace din Transilvania, mai exact din judeţul Covasna, vechi de câteva secole au trecut printr-un amplu proces de renovare pentru a putea funcţiona ca unităţi de cazare pentru turiştii care vor să îşi facă vacanţa pe meleagurile transilvănene.

„Întreaga proprietate se întinde pe zone întinse din Munţii Carpaţi şi păduri. Parcul Castelului însuşi  se întinde pe peste 50 de hectare din zona rurală transilvană. A crescut în ultimii 600 de ani într-o grădină peisagistică engleză cu multe alte influenţe de amenajare a teritoriului“, se arată pe site-ul Zabola Estate.

Proprietatea Zabola Estate este deţinută de o familie transilvăneană nobilă şi cuprinde un castel şi patru clădiri anexe. Pensiunile din cadrul Zabola Estate datează din secolele XVIII-XX, iar astăzi funcţionează ca structuri de cazare, amintind parcă de vechile domenii englezeşti cu peisagistică aparte.