Michael Stanciu, Search Corporation: De la finele anului 2018 s-a observat reluarea pregătirii procedurilor de atribuire pentru autostrăzi şi drumuri expres

Autor: Alina-Elena Vasiliu 16.10.2020

Search Corporation, o companie de proiectare şi consultanţă în infrastructură, se aşteaptă la afaceri de peste 15 milioane de lei în 2020, pe fondul unui trend ascendent al activităţii firmei pe parcursul acestui an.

„Cam de pe la finele anului 2018 s-a observat reluarea pregătirii procedurilor de atribuire pentru proiectele de interes naţional, autostrăzi şi drumuri expres, aspect posibil ca urmare a clarificării, la ni­velul autorităţilor, a ele­mentelor care au avut legătură cu legislaţia în dome­niu, a înţelegerii şi interpretării co­recte a masterplanului ge­neral de transport, precum şi a creşterii capaci­tăţii de eva­luare a ofertelor din punct de vedere tehnic“, spune Michael Stanciu.

Anul trecut, compania a avut o cifră de afaceri de 6,6 mi­lioane de lei, cu 7% mai mult faţă de anul prece­dent. Firma a avut însă pierderi tot de 6,6 milioane de lei.

Search Corporation este implicată, în prezent, în circa 75 de contracte. Printre ele, se numără elaborarea stu­di­ilor de fezabilitate pentru autostrada Timişoara-Mora­vi­ţa, autostrada Braşov-Bacău, drumul expres Constanţa-Tulcea, supervizarea drumului expres Craiova-Piteşti (tronsonul 1), servicii de proiectare pentru varianta de ocolire a oraşului Râmnicu Vâlcea.