Erste aduce un nou şef pe retail la nivel de grup şi numeşte primul Chief Platform Officer, pe managerul care a dezvoltat aplicaţia bancară George

Autor: Roxana Rosu 16.10.2020

Conducerea Erste continuă procesul de digitalizare a grupului, după demisia lui Peter Bosek din poziţia de CEO al Erste Bank Austria, şi anunţă noi numiri în echipa de management, respectiv Thomas Schaufler în funcţia de director al diviziei de retail a grupului şi Maurizio Poletto, în funcţia de Chief Platform Officer.

Peter Bosek a anunţat intenţia de a demisiona din funcţie după 13 ani în cadrul grupului bancar, urmând să preia conducerea Luminor Bank din ţările baltice. El va rămâne în funcţie până la finele anului 2020.

”După demisia lui Peter Bosek, membru al boardului Erste Group Bank AG, responsabil cu segmentul de retail, şi CEO al Erste Bank Austria, Consiliul de Supraveghere al Erste Group, împreună cu CEO-ul Bernd Spalt, au profitat de oportunitatea apărută pentru a integra în continuare zona digitală în managementul companiei şi să o conecteze mai bine la întreaga activitatea bancară a grupului”, se arată într-un comnicat al Erste publicat la BVB.

Thomas Schaufler devine membru al consiliului de conducere al Erste Group, responsabil pe zona de retail, păstrându-şi şi poziţia similară în cadrul Erste Bank Austria. Focusul mandatului său va fi dezvoltarea strategiei de retail în pieţele din Europa Centrală şi de Est.

Maurizio Poletto, actual managing director al centrului de inovaţie responsabil de dezvoltarea platformei George, va fi promovat în managementul grupului pe o poziţie nou creată, de Chief Platform Officer. Platforma George are 6 milioane de utilizatori în Austria şi Europa Centrală şi de Est.