Medlife a cumpărat încă 10% din capitalul Ghencea Medical Center din Bucureşti şi deţine integral reţeaua de clinici medicale la care a preluat pachetul majoritar în 2018

Autor: Roxana Rosu 16.10.2020
 
 


Furnizorul de servicii medicale private  Medlife a cumpărat încă 10% din capitalul Ghencea Medical Center din Bucuresti, ajungând să deţină integral reţeaua de clinici medicale la care a preluat pachetul majoritar în 2018.

Ghencea Medical Center este activ de peste 12 ani pe piaţa locală, având două clinici, în Bucureşti şi Măgurele.

Centrele oferă pacienţilor investigatii pentru zonele de laborator si imagistica, tratament specializat in recuperarea medicala si medicina alternativa.

Totodata, Ghencea Medical Center este unul dintre furnizorii de servicii medicale in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB), acoperind peste 20 de specialitati, printre care medicina de familie, pediatrie, reumatologie, gastroenterologie, neurologie, cardiologie, psihiatrie, urologie, dermatologie si ORL.

 Grupul MedLife a finalizat din 2010 până în prezent 26 de achiziţii.

Reţeaua include 22 hi­per­clinici în 12 ora­şe mari ale ţării, printre care Bucu­reşti, Timişoara, Bra­şov, Arad, Iaşi, Sibiu, Cluj, 56 de clinici, 10 spi­tale în Bucureşti, Arad, Sibiu şi Brasov, 36 laboratoare, 10 farmacii şi 12 clinici dentare.

Grupul a raportat în primul semestru venituri de 469 mil. lei, în creş­tere cu 0,3% faţă de S1/2019, cel mai mare aport revenind clinicilor medicale, cu 30% din vânzări. A doua contribuţie la business, de 22% au avut-o spitalele, în timp ce divizia de vânzări cor­porate (abo­na­men­tele medicale – n.red.) a adus 20%.

Acţiunile companiei se tranzacţionează în creştere cu 12% de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 73 milioane lei, emitentul ajungând la 839 milioane lei capitalizare.