Pandemia reduce cu 25% tarifele de Revelion în străinătate, pentru Turcia si Egipt

Autor: Andreea Tobias 16.10.2020

Pandemia i-a determinat pe turoperatorii mari să le ofere turiştilor pachete care pot fi rezervate cu avans zero şi cu rambursarea integrală a banilor în cazul în care, înainte de începerea sejurului, ţara respectivă interzice intrarea românilor sau România impune carantină pentru persoanele întoarse din acea ţară.

Potrivit reprezentanţei în România a turoperatorului Dertour, în anii trecuţi, rezervările pentru Revelion începeau încă din august, iar vârful era în lunile septembrie, octombrie şi prima jumătate a lunii noiembrie.

Acum, din cauza incertitudinii, rezervările pentru Revelion s-au decalat şi au început în luna octombrie, pentru că turiştii amână cât pot de mult decizia de a pleca în vacanţă, dorind să ştie dacă şi unde se va putea călători.

„Turiştii nu mai vor să plătească integral Revelionul cu mult timp înainte, pentru că nu sunt siguri că vor putea pleca. Încep deja să aibă o altă gândire, vor să plece în vacanţă, dar vor să fie siguri că îşi recuperează banii”, spune Cosmin Marinof, directorul general al reprezentanţei turoperatorului în România.

Astfel, turiştii au posibilitatea să facă rezervarea fără să dea niciun ban, iar pe 15 noiembrie plătesc 10% din sumă şi pe 1 decembrie restul de 90%.

De exemplu, un sejur de cinci nopţi în Antalya, de Crăciun sau Revelion, la hoteluri de 4-5 stele all inclusive, costă de la 417 de euro de persoană. O vacanţă de şapte nopţi în Hurghada, tot la hoteluri de 4-5 stele all inclusive, poate fi cumpărată cu preţuri începând de la 529 de euro.

În Turcia se poate călători fără restricţii, iar Egiptul cere test Covid pentru turişti.

În acest an, pe fondul pandemiei, vacanţele de Revelion în străinătate s-au ieftinit, în medie, cu 25%, a spus Cosmin Marinof.