Thomas Schaufler va fi din 2021 şef pe retail la grupul bancar Erste, acţionarul majoritar al BCR, focusul mandatului lui fiind dezvoltarea strategiei de retail în pieţele din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România

Autor: Roxana Rosu 19.10.2020

Maurizio Poletto, care a dezvoltat aplicaţia bancară George, devine primul chief platform officer al grupului Erste.

Conducerea grupului Erste, acţionarul majoritar al BCR, continuă procesul de digitalizare a grupului, după demisia lui Peter Bosek din poziţia de CEO al Erste Bank Austria, şi a anunţat noi numiri în echipa de management, respectiv Thomas Schaufler în funcţia de director al diviziei de retail a grupului şi Maurizio Poletto în funcţia de chief platform officer.

Thomas Schaufler devine membru al consiliului de conducere al Erste Group, responsabil pe zona de retail, păstrându-şi şi poziţia similară în cadrul Erste Bank Austria. Focusul mandatului său va fi dezvoltarea strategiei de retail în pieţele din Europa Centrală şi de Est. Maurizio Poletto, actual managing director al centrului de inovaţie responsabil de dezvoltarea platformei George, va fi promovat în managementul grupului pe o poziţie nou creată, de chief platform officer.