După ce a închis casele de comerţ ale lui Daea, un proiect de 20 mil. euro, ministrul liberal al agriculturii Adrian Oros spune că face el o reţea de colectare a produselor româneşti de 750 mil. euro

Autor: Florentina Niţu 19.10.2020

♦ Toţi miniştrii agriculturii din ultimii 20 de ani au distrus tot ce au făcut predecesorii lor, pe ipoteza că ei ştiu şi fac mai bine ♦ Rezultatul este o agricultură la pământ, cu ţărani care-şi vând varza şi roşiile pe marginea drumurilor, cu pământuri pârloagă, cu milioane de hectare bune lăsate vraişte.

După ce a închis singurele două magazine ale Casei de Comerţ Agroalimentar Unirea, un proiect iniţiat de PSD, ce-şi propunea să colecteze, să depoziteze şi să vândă produsele agro-alimentare româneşti, Adrian Nechita Oros, ministrul agriculturii, spune că vrea să creeze o reţea naţională de colectare, depozitare, procesare şi distribuţie a produselor româneşti. Una identică cu a fostului ministru Daea, falimentată pentru că agricultorul / crescătorul venea cu brânza, iar statul uita să-l plătească.

„Prin Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă dorim să facem opt depozite regionale, strategice, legate ombilical cu toţi procesatorii români, să creăm o reţea naţională de colectare, depozitare, procesare şi distribuţie a produselor româneşti şi avem alocaţi aproape 750 de milioane de euro pentru această reţea”, a spus Adrian Nechita Oros, în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc vineri, 16 octombrie.