INTERVIU. Grupul Chimica a umplut golul lăsat în business de vânzarea fabricii de clăpari către Salomon: „Producem subansambluri pentru espressoare“. În acest business nou lucrează circa 150 de persoane

Autor: Cristina Roşca 24.10.2020

♦ Cererea pentru componente de electrocasnice este foarte mare, motiv pentru care fabrica grupului Chimica lucrează pentru unele produse şi 24 din 7 ♦ Din datele ZF, singurul client al grupului pe acest segment este De’Longhi, care are în România două fabrici, dintre care una mare la Jucu, în Cluj, şi o alta în Bihor.

Grupul Chimica, care a vândut recent o fabrică ce producea clăpari către gigantul Amer ce deţine brandul Salomon, şi-a regândit activitatea şi a umplut golul lăsat în business începând să realizeze subansambluri pentru electro­casnice.

„Am început să producem subansambluri pentru espressoare, iar această nouă activitate înlocuieşte complet businessul pe care îl asigura fabrica de clăpari. Mai mult, e vorba de produse mai complexe, cu valoare adăugată mai mare“, spune Gelu Stan, preşedintele directoratului.