Ministrul Educaţiei: Cel mai probabil de marţi se suspendă cursurile faţă în faţă în Capitală

Autor: Andreea Tobias 18.10.2020

Cursurile faţă în faţă în Capitală vor fi suspendate cel mai probabil de marţi, spune ministrul Educaţiei Monica Anisie.

Întrebată, duminică, la Digi24, după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunţat o rată a infectărilor cu noul coronavirus, în ultimele 14 zile, în Bucureşti, de 3,02, ce urmează, Anisie a spus că decizia de suspendare a cursurilor trebuie luată de Comitetul Municipiului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti.

Luni, activitatea în şcoli şi grădiniţe se va desfăşura în scenariul 2, hibrid.

Întrebată de ce nu se ia decizia acum, ministrul Educaţiei a spus că DSP are la dispoziţie 24 de ore să comunice comitetului rata incidenţei cumulate, iar prefectul trebuie să convoace acest comitet.

Monica Anisie le transmite părinţilor că am mai trecut printr-o astfel de situaţie şi există deja localităţi care se află în scenariul roşu: „Guvernul a emis o ordonanţă de urgenţă pentru ca părinţii să poată să rămână acasă dacă se trece în alt scenariu. Exact cum a fost şi în perioada stării de urgenţă”.

În ceea ce priveşte tabletele pentru elevi, Anisie a spus că acestea au fost livrate în Bucureşti.

„Ţin să menţionez că la nivelul municipiului Bucureşti, MEC a transmis aceste tablete încă din 25 septembrie către Inspectoratul Şcolar al municipiului Bucureşti, de acolo au fost distribuite abia săptămâna trecută. Am deblocat situaţia, inspectorii şcolari mi-au transmis că tabletele au fost distribuite”, a afirmat ministrul.

Întrebată dacă au şcolile din Capitală tablete dacă se intră în scenariul roşu, Monica Anisie a răspuns: „Copiii care au solicitat aceste tablete în aprilie – martie, atunci când noi am intrat în stare de urgenţă, da”.

Conform ministrului, în Bucureşti au fost livrate 8.057 de tablete.

„Cel mai probabil de marţi vor fi suspendate cursurile faţă în faţă, activităţile didactice vor continua online”, a declarat ministrul Educaţiei.