Cum a contribuit programul IMM Invest la afacerile din construcţii: "Am folosit banii în susţinerea mijloacelor financiare, în principal la plata furnizorilor. Am reuşit să nu măresc preţurile". În total, companiile din acest domeniu au primit peste 1,6 miliarde de lei

Autor: Alina-Elena Vasiliu 24.10.2020

♦ Construcţiile sunt unul dintre sectoarele care au fost cele mai „active“ în ceea ce priveşte accesarea finanţărilor prin IMM Invest.

Plata furnizorilor şi asigurarea stocului de marfă sunt principalele două direcţii în care antreprenorii din domeniul construc­ţiilor au ales să folo­sească banii primiţi prin programul gu­ver­namental IMM Invest. Deşi nu au venit foarte repede şi au fost parcurse mai multe etape birocratice, banii le-au fost de ajutor companiilor, spun managerii.

„Am accesat banii de la IMM Invest în sumă de 3 milioane de lei. I-am folosit în susţinerea mijlocelor financiare, în principal la plata furnizorilor. În acea perioadă, clienţii au solicitat termene mai mari de plată şi am introdus în fabricaţie dezinfectanţi, iar materia primă se plătea pe loc“, spune Marinică Potop, unul dintre proprietarii producătorului de vopsele Sarcom.