Grupul Chimica a început să producă subansambluri pentru espressoare, acoperind golul lăsat de vânzarea fabricii de clăpari către Salomon

Autor: Cristina Roşca 19.10.2020

Din datele ZF, singurul client al grupului pe acest segment este De’Longhi, care are în România două fabrici, dintre care una mare la Jucu în Cluj şi o alta în Bihor.

Grupul Chimica a umplut golul lăsat în business de vân­za­rea fabricii de clăpari către Salomon, începând să producă subansambluri pentru espressoare.

„Lucrăm acum cu producătorul numărul unu din Europa pe segmentul de espressoare, pentru care pro­du­cem subansambluri. Colaborarea a început pe final de 2018 - început de 2019, însă la scară foarte mică, cu sub 100 de oameni. Acum suntem peste 150. În zona asta de activitate există o cerere fantastică şi un potenţial uriaş de dezvoltare“, spune Gelu Stan, preşedintele directoratului.

El nu oferă numele producătorului, însă din datele ZF, singurul client al grupului pe acest segment este De’Longhi, care are în România două fabrici din care una mare la Jucu în Cluj şi o alta în Bihor.

Grupul Chimica a vândut recent o fabrică ce producea clăpari către gigantul Amer ce deţine brandul Salomon. Unitatea de producţie era de mulţi ani furnizor al grupului Amer care a intrat astfel direct în producţie în România. Chimica şi-a regândit între timp activitatea.

„Una dintre cele mai dure lecţii pe care le-am învăţat la Chimsport (una dintre fabricile din grupul Chimica, care opera producţia din zona de sport - n.red.) este că e bine să nu ai legătură cu un singur client.“