Cum funcţionează IMM Invest în construcţii: „Am folosit banii la plata furnizorilor şi pentru asigurarea stocului de marfă“

Autor: Alina-Elena Vasiliu 19.10.2020

Plata furnizorilor şi asigurarea stocului de marfă sunt principalele două direcţii în care antreprenorii din domeniul construcţiilor au ales să folosească banii primiţi prin programul guvernamental IMM Invest. Deşi nu au venit foarte repede şi au fost parcurse mai multe etape birocratice, banii le-au fost de ajutor companiilor, spun managerii.

„Am accesat banii de la IMM Invest în sumă de 3 mil. lei. I-am folosit în susţinerea mijloacelor financiare, în principal la plata furnizorilor“, spune Marinică Potop, unul dintre proprietarii producătorului de vopsele Sarcom.

IMM Invest a fost de ajutor şi pentru Cristinel Irinoiu, proprietarul distribuitorului de materiale de construcţii Kiki & Iri din Timişoara. „Am plătit marfa în avans la furnizori şi am obţinut discounturi suplimentare, fapt ce a condus la creşterea profitului“, spune Cristinel Irinoiu, proprietarul distribuitorului de materiale de construcţii Kiki & Iri din Timişoara.

Despre utilitatea proiectului vorbesc şi companiile din domeniul amenajărilor interioare. „Am accesat până în prezent, prin IMM Invest, 5 mil. lei ca linie de credit pentru finanţarea activităţii comerciale, în special asigurarea stocului de marfă“, spune Dragoş Bonea, proprietarul furnizorului de amenajări Delta Studio.

Construcţiile sunt unul din sectoarele care au fost cel mai active în ceea ce priveşte accesarea finanţărilor prin IMM Invest. În total, companiile din acest domeniu au primit peste 1,6 mld. lei, potrivit unei analize ZF.