Bucureştenii se pot aştepta la noi restricţii. Luni are loc şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă

Autor: Andreea Tobias 19.10.2020

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă se reuneşte azi la ora 15.00. Bucureştenii se pot aştepta la decizii legate de următoarele 14 zile.

Prefectura Bucureşti a anunţat că luni de la ora 15.00 va avea loc şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

În cadrul şedinţei se va constata încadrarea în limitele de incidenţă cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile şi se va hotărî, pe baza analizei prezentate de Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, măsurile care se vor aplica, potrivit H.G. nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum şi pentru stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID- 19.

Prefectul Capitalei spunea, duminică, întrebat dacă vor mai fi luate decizii în cazul în care rata de infectare scade sub 3: „Noi am pus această problema. Comitetul va fi convocat oricum. Dacă va scădea rata de incidenţă sub 3, noi tot trebuie să îl convocăm. Informăm Comitetul că rata a fost 3,02 şi ne gândim dacă trebuie să luăm măsuri pe care în aceeaşi şedinţă să le anulăm”.

El a spus că decizia de închiderea sau nu a şcolilor aparţine Ministerului Educaţiei şi Sănătăţii, iar Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă decide doar „inserarea într-un scenariu sau altul, galben sau roşu".