Insula COVID-free. Samoa este printre singurele teritorii din lume fără niciun caz de coronavirus

Ziarul Financiar 19.10.2020

Samoa, cu 55.000 de locuitori, nu a înregistrat niciun caz de coronavirus. Guvernul a închis frontierele şi a suspendat toate zborurile, iar peste 500 de samoani au rămas blocaţi departe de familiile lor.

Guvernul din Samoa a închis frontierele şi a suspendat toate zborurile de la şi către insulă. Măsura se pare că a funcţionat. Teritorul american nu a înregistrat niciun caz de COVID-19. Însă, cu un cost. Peste 500 de samoani au rămas blocaţi departe de familiile lor.

O femeie din Samoa de 38 de ani, care, înainte de pandemie, a plecat de pe insulă în California pentru a-şi trata cancerul, nu a mai putut reveni la fetiţa sa.

Veavea spune că pe lângă lupta fizică pe care o are cu boala, acum duce şi o luptă psihică pentru că e singură şi departe de familie.

Samoa este o insula mică, situată în Oceanul Pacific, care are 55.000 de locuitori.

„Acum sunt blocată aici. Nu am familie, sunt doar eu. Este devastator, pentru că mi-am lăsat fiica în urmă. Tot ce vreau este să-mi văd fiica şi familia. Doar ca ei să mă îmbrăţişeze şi eu să fac acelaşi lucru. E tot ce am nevoie”, spune Veavea Crystal, citată de BuzzFeedNews.