Fondul de investiţii Morphosis Capital Fund vrea să preia un pachet minoritar de acţiuni la re­ţeaua de clinici dentare Dr. Leahu, al doi­lea jucător din piaţa stomatologică. Capitalul va fi utilizat pentru investiţii în extinderea reţelei

Autor: Roxana Rosu 19.10.2020
Re­ţeaua de clinici dentare Dr. Leahu, al doi­lea jucător din piaţa stomatologică, vrea să atragă în acţionariat fondul de investiţii Morphosis Capital Fund I Cooperatief, care ar urma să preia un pachet minoritar din capital, decizia fondatorilor vizând obţinerea unor fonduri pentru a susţine dezvoltarea şi extinderea reţelei.
 
Tranzacţia s-a realizat prin intermediul firmei Implant Expert SRL (filială a Expert DSO), care s-a angajat să cedeze un pachet minoritar de părţi sociale către fondul de investitii (partial prin transfer de parti sociale de la Implant Expert DSO SA si partial prin subscriere de parti sociale noi de catre fondul de investitii) în schimbul unui aport de capital menit să contribuie la dezvoltarea grupului de firme Clinicile Dentare Dr. Leahu.

Anul trecut, medicul Ionuţ Leahu, fondatorul re­ţelei, şi-a mutat acţiunile de la clinicile den­tare Dr. Leahu într-o nouă companie,  Implant Expert DSO, cu un capital social de 61,5 mil. lei. În acţionariat au intrat şi alte persoane, doctori din clinică şi din management.

Acordul încheiat pe 9 octombrie este supus unor condiţii suspensive de implementare, urmând ca tranzacţia să fie finalizată şi implementată doar după indeplinirea acestor condiţii, dar nu mai târziu de 15 decembrie 2020, se arată într-un anunţ publicat la BVB.

Vânzarea pachetului minoritar nu va determina o modificare a structurii de acţionariat in Implant Expert DSO .

”Consideram ca asocierea cu fondul de investitii Morphosis Capital va fi benefica pentru grupul de firme Clinicile Dentare Dr. Leahu, capitalul investit ca urmare a acestei tranzactii urmand sa fie utilizat pentru investitii in dezvoltarea si extinderea retelei de clinici”, se arată în anunţ

Dr. Leahu a raportat în primul semestru din acest an o pierdere de 1,8 mil. lei faţă de rezultatul net de 3 mil. lei înregistrat în perioada similară a anului trecut, în timp ce veniturile totale s-au cifrat la 21,7 mil. lei, minus 2,4%. Evoluţia busi­nessului a fost in­fluen­ţată de perioada de lockdown din primăvară, când activitatea unităţ­ilor s-a limitat doar la asigurarea servi­ciilor în regim de urgenţă pentru pacien­ţii clinicilor.

Grupul a deschis recent, în parteneriat, o nouă clinică la Iaşi, a demarat lucrările pentru deschiderea unei noi clinici la Cluj şi urmează să inaugureze o nouă clinică în Londra.