Se strânge lanţul în jurul marilor companii de tehnologie: Japonia îşi uneşte forţele cu Europa şi SUA pentru a reglementa Big Tech

Autor: Alex Ciutacu 19.10.2020

Japonia îşi uneşte forţele cu Europa şi Statele Unite pentru a contracara abuzurile de piaţă ale marilor companii de tehnologie, a anunţat autoritatea de concurenţă din Tokyo, ceea ce arată un front unit în lupta pentru reglementarea operatorilor de platforme digitale, potrivit Reuters.

Kazauyuki Furuya, preşedintele autorităţii de concurenţă din Japonia (FTC), a mai spus că Tokyo ar putea lansa o anchetă în cazul oricărei fuziuni sau achiziţii, atunci când dimensiunea tranzacţiei o cere.

„Dacă dimensiunea oricărei tranzacţii este foate mare, putem lansa o investigaţie pentru practici anti-concurenţiale asupra procesului de achiziţie”, a spus el pentru Reuters.

Autorităţile anti-concurenţă ale Uniunii Europene au lansat o investigaţie în luna august asupra tranzacţiei de 2,1 miliarde dolari prin care Google vrea să cumpere Fitbit pentru a concura cu Apple şi Samsung pe această piaţă.

Japonia pregăteşte terenul pentru a reglementa operatorii de platforme digitale. Printre acestea se numără marii giganţi de tehnologie Google, Apple, Amazon şi Facebook.

Giganţii din sectorul de tehnologie utilizează aceleaşi practici de business în toată lumea, ceea ce înseamnă că o coordonare globală este crucială, a spus Furuya.