Compania de securitate cibernetică SafeTech Innovations a finalizat plasamentul privat pentru acţiuni şi a atras 2,5 mil. lei de la investitori în doar 37 de secunde. Oferta a fost suprasubscrisă de 8,6 ori

Autor: Tibi Oprea 19.10.2020

SafeTech Innovations, companie românească de Securitate cibernetică, a anunţat finalizarea cu success a plasamentului privat pentru acţiunile sale. Compania a atras luni 2,5 milioane de lei de la investitori după ce oferta a fost suprasubscrisă în 37 de secunde, ajungând la o rată record de subscriere de 857%, respectiv cea mai mare rată de subscriere a unei oferte desfăşurate de o companie privată listată la Bursa de la Bucureşti în ultimii şase ani, potrivit informaţiilor transmise ZF.

„Mulţumim tuturor investitorilor pentru interesul acordat acţiunilor SAFE şi suntem încântaţi să le urăm bun venit în acţionariatul Safetech Innovations. Interesul acestora ne-a depăşit complet aşteptările şi, alături de echipa noastră, suntem nerăbdători să lucrăm împreună pentru a furniza rezultate financiare solide tuturor acţionarilor noştri. Capitalul atras astăzi va alimenta investiţiile în dezvoltarea Safetech Innovations, ce va ajuta să ne creştem cota pe piaţa locală. Privim cu încredere către călătoria noastră pe Bursa de Valori Bucureşti şi încurajăm toate companiile, în special pe cele din sectorul IT, să ia în considerare listarea pe bursa locală ca parte a strategiei lor de dezvoltare”, a declarat Victor Gânsac, CEO şi acţionar Safetech Innovations.

Un total de 625.000 de acţiuni, respectiv 20% din capitalul social al companiei, cu o valoare nominală de 0,2 lei pe acţiune, au fost vândute investitorilor. Investitorii au subscris acţiuni SAFE în valoare totală de 21,4 milioane de lei. Conform politicii de alocare specificată în documentul de ofertă, acţiunile vor fi alocate investitorilor în mod proporţional. În urma plasamentului privat, valoarea de piaţă a Safetech a ajuns la 12,5 milioane de lei.

Odată ce acţiunile companiei vor intra la tranzacţionare pe piaţa AeRO, spre finele anului, free-float-ul SafeTech va fi de 20%, în timp ce Victor Gânsac, CEO, şi Paul Rusu, Director Financiar, vor deţine fiecare o participaţie de 40% în companie.

Oferta a constat în vânzarea de către emitent a unui număr de 625.000 de acţiuni ordinare, nominative, emise în formă dematerializată şi cu valoare nominală de 0,2 lei pe acţiune, la preţul de ofertă de 4 lei pe acţiune, din care 3,8 lei pe acţiune prima de emisiune.

Valoarea ofertei a fost de 2,5 milioane de lei, iar condiţia pentru închiderea plasamentului privat a fost subscrierea a minimum 80% din valoare, respectiv subscrierea a minimum 2 milioane de lei. Subscrierea minimă a fost de 5.000 de acţiuni, echivalentul a 20.000 de lei, iar durata ofertei a fost până la 30 octombrie 2020.

Cele 2,5 milioane lei atrase în cadrul plasamentului privat vor fi direcţionate către investiţii. Prin listarea la bursă şi acces la capital, compania identifică o oportunitate în dezvoltarea de soluţii şi produse inovatoare în domeniul securităţii cibernetice, dar şi în creşterea capacităţii tehnice prin dezvoltarea laboratorului de testare a securităţii. Investiţiile în aceste noi proiecte vor putea genera venituri semnificative, fiind bazate pe tehnologie brevetată.

Plasamentul privat pentru acţiunile Safetech Innovations a fost intermediat de casa de brokeraj TradeVille.

"Suntem bucuroşi că, în ciuda ştirilor negative din spaţiul public despre pandemie, vedem un interes robust pentru companiile deosebite pe care TradeVille le propune investitorilor. Să nu uităm că Safe-tech Innovations nu este doar un furnizor agreat NATO, dar va deveni una dintre cele mai puţin de 10 firme de cybersecurity listate din Europa care a raportat profit în 2019. Recordul de 37 de secunde până la suprasubscrierea plasamentului SAFE mă îndreptăţeşte să cred că o combinaţie între un model bun de afaceri şi sistemul online prin care TradeVille oferă acces investitorilor la oferte, asigură antreprenorilor de succes cea mai bună şansă de a se finanţa pe termen mediu şi lung la bursă", a declarat Ovidiu-George Dumitrescu, Director General Adjunct al TradeVille.

Cornerstone Communications a asistat compania în procesul de listare şi va fi consultantul autorizat al Safetech Innovations după ce acţiunile companiei vor intra la tranzacţionare.

„Ne bucurăm pentru Safetech Innovations şi pentru succesul de astăzi în rândul investitorilor de la Bursa de Valori Bucureşti. Ne onorează parteneriatul din ultimii 2 ani cu Safetech Innovations şi oportunitatea de a asista direct la transformarea acesteia dintr-o societate cu răspundere limitată în ceea ce va fi în curând o companie listată. Succesul de astăzi al Safetech Innovations şi al celor doi acţionari ambiţioşi din spatele afacerii reprezintă încă o dovadă a faptului că investitorii locali aşteaptă companii inovatoare pe bursă. Capitalizarea de piaţă vine pe locul doi, pe primul loc situându-se viziunea, integritatea şi oamenii din spatele afacerii. Acestea sunt cele trei cuvinte cheie care explică succesul ofertei de astăzi”, a declarat Zuzanna Kurek, Partener Cornerstone Communications.

Safetech Innovations a fost înfiinţată în 2011 şi este unica companie dedicată exclusiv securităţii informaţiei de pe piaţa de profil din România, care oferă atât servicii în domeniul securităţii, cât şi pentru implementarea soluţiilor de securitate cibernetică. Safetech Innovations oferă monitorizare şi răspuns 24/7 a securităţii cibernetice, audituri de securitate, teste de penetrare, gestionarea riscurilor de securitate şi servicii de guvernanţă a securităţii. Compania deţine şi operează STI CERT – SafeTech Computer Emergency Response Team, unul dintre primele CSIRT-uri private înfiinţate în România, acreditat la nivel internaţional, care asigură companiilor din sectoarele privat şi public monitorizarea continuă a ameninţărilor cibernetice şi intervenţia în caz de incidente de securitate. STI CERT oferă un sistem de monitorizare 24/7, alertare, managementul incidentelor şi investigaţii şi acoperă toate tipurile de incidente de securitate cibernetică prin metode centralizate, asigurate de o echipă de experţi şi ethical hackeri.

Safetech Innovations este singura companie din România acreditată ca partener în NATO Industry Cyber Partnership (NICP). Compania deţine un portofoliu vast de clienţi, colaborând cu peste 10 instituţii cheie din sectorul financiar-bancar autohton, cu companii multinaţionale, precum şi companii locale din sectoarele energiei, FMCG, telecomunicaţii, IT&C şi transporturi.

În 2019, SafeTech Innovations a înregistrat o cifră de afaceri de 10,5 milioane lei, cu o creştere de 56,4% faţă de rezultatul din 2018 şi un profit net de 1,25 milioane lei, cu o creştere de 26,3% faţă de 2018. În 2019, compania a avut o marjă de profit net de 11,8%. În prima jumătate a anului 2020, SafeTech Innovations a înregistrat o cifră de afaceri de 5,3 milioane lei (+60,7% faţă de S1 2019) şi un profit net de 450.246 lei (+61,5% faţă de S1 2019). Pentru întregul an 2020, conducerea estimează venituri de 15,6 milioane lei şi la un profit net de 2 milioane lei. Compania are în prezent 43 de angajaţi.