Altex deschide un magazin de 1.600 mp în centrul comercial AFI Braşov, cel mai mare mall inaugurat anul acesta în România. Investiţia trece de 1 mil. euro

Autor: Cristina Bellu 20.10.2020

Altex, cel mai mare retailer electro-IT din România, va deschide pe 21 octombrie un magazin în cadrul centrului comercial AFI Braşov, în urma unei investiţii de peste 1 mil. euro.

,Altex continuă strategia de extindere la nivel naţional chiar şi în contextul actual, pentru că, mai ales în vremuri dificile, investiţiile reprezintă drive-ul economiei. În plus, Braşovul este un oraş în continuă expansiune, prin urmare, venim cu un nou magazin pentru a deservi cererea în creştere de tehnologie şi inovaţie” explică Edvin Abdulachim, director comercial Altex.

Magazinul se întinde pe o suprafaţă de peste 1.600 mp şi reprezintă a doua unitate pe care compania o operează în Braşov.

“Noul magazin Altex este dotat cu etichete electronice şi display-uri digitale pentru a asigura o mai mare vizibilitate a produselor şi ofertelor la raft. Soluţia de afişaj electronic reprezintă o strategie de business cu efecte imediate precum eficienţă maximă în schimbarea preţurilor, reducerea costurilor şi îmbunătăţirea experienţei clienţilor în magazin. Totodată, noul centru de servicii Altex este dotat cu sisteme de iluminare cu LED, pentru eficientizarea consumului de energie”, spun reprezentanţii Altex.

Compania are peste 120 de magazine deschise în ţară sub mărcile Altex şi Media Galaxy şi două magazine online, câte unul pentru fiecare brand în parte. Retailerul construit de antreprenorul Dan Ostahie a avut afaceri de 4 mld. lei anul trecut după o creştere de aproape 15% şi un profit net de peste 75 milioane de lei, în urcare cu 19%.

Altex a anunţat anterior că va investi în 2020 peste 27 de milioane de euro din fonduri proprii şi credite în extinderea reţelei, în modernizarea infrastructurii şi în tehnologie.

Dezvoltatorul israelian AFI Europe deschide oficial pe 21 octombrie 2020 proiectul mixt AFI Braşov, care este cea mai amplă dezvoltare imobiliară a cărei livrare este aşteptată pentru restul acestui an. Mallul din proiectul aflat în Braşov va fi al treilea centru comercial din portofoliul dezvoltatorului israelian, care mai deţine şi AFI Cotroceni în Bucureşti, dar şi AFI Ploieşti.